Fondacija Mozaik dodijelila zahvalnice za uspješno realizirane projekte predstavnicima neformalnih grupa mladih s područja općine Žepče

Dana 02.02.2018. godine, u uredu općinskog načelnika održan je sastanak kojemu su nazočili općinski načelnik općine Žepče Mato Zovko, predstavnica Fondacije Mozaik Belma Rizvanović, koordinator za projekt Omladinske banke Žepče ispred općine Žepče, Dragan Galić te predstavnici Omladinske banke Žepče i predstavnici neformalnih grupa mladih s područja naše općine kojima su u 2017. godini odobrena novčana sredstva za realizaciju njihovih projekata.

Općina Žepče i Fondacija Mozaik zajednički financiraju rad Omladinske banke Žepče, koja je u prošloj godini podržala 8 projekata ukupne vrijednosti 32.370,00 KM, a za realizaciju projekata neformalne skupine mladih su radile ukupno 727 volonterskih radnih sati. Fondacija Mozaik je sudjelovala sa 5.856,93 KM, općina Žepče sa 11.153,25 KM,   financijski doprinosi iz zajednica su bili 8.380,00 KM, a zajednice su doprinijele u robi i uslugama u vrijednosti od 6.980,00 KM.

Predstavnica Fondacije Mozaik Belma Rizvanović, općinskom načelniku općine Žepče Mati Zovko uručila je priznanje za poseban doprinos projektima mladih kroz program Omladinske banke, a zahvalnice su dodijeljene i neformalnim skupinama mladih za uspješnu realizaciju njihovih projekata. Radi se o sljedećim projektima: "Sjedi, odmori, skupi snage i kreni dalje", Likovna kolonija, BB Park, Aktiviranje YiZ generacija, Znanstveni kamp Profesor Baltazar II, Out je in, Spasimo svijet igrom i izađimo iz tame.

Općinski načelnik Mato Zovko, čestitao je svim članovima neformalnih grupa mladih na njihovim uspješno realiziranim projektima, naglasivši da  Općina Žepče zajedno sa Fondacijom Mozaik još od 2010 godine sufinancira rad i djelovanje Omladinske banke Žepče, te da je osnovni zadatak omladinske banke da prepozna i sufinancira originalne, zanimljive i korisne projekte mladih ljudi, koji  pomažu poboljšanju života mladih i potiču i druge mlade da se uključe i budu aktivni članovi sredine u kojoj žive.

Općinski načelnik je istaknuo, da je u proteklih 7 godina na području općine Žepče kroz program Omladinske banke implementirano čak 78 omladinskih projekata, te da će Općina Žepče i u budućnosti nastaviti podržavati ovakve projekte.