HRVATSKO IZASLANSTVO U POSJETI OPĆINI ŽEPČE

Dana, 13.11.2017. godine Općinski načelnik Mato Zovko, zajedno sa svojim pomoćnicima u službeni radni posjet je primio hrvatsko izaslanstvo u sastavu Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Nikola Madžar, državni tajnik  Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Žana Ćorić, savjetnica te Bruno Paurević i Ljubica Maksimčuk, saborska zastupnica Republike Hrvatske. Posjetu su još nazočili Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske, te Mario Zeko, savjetnik dopredsjednika Republike Srpske.

Općinski načelnik  Mato Zovko je iskoristio priliku da delegaciju ukratko upozna sa aktualnim stanjem u općini Žepče, stavljajući naglasak na potrebu otvaranja novih radnih mjesta i rješavanje stambenog pitanja mladih osoba. Općinski načelnik je također izrazio zahvalnost u svoje ime i u ime svih Žepčanki i Žepčaka na suradnji i potpori Republike Hrvatske.

Državni tajnik Zvonko Milas je kazao kakodobre i pozitivne rezultate općine Žepče treba pospješiti u cilju ostanka mladih ljudi na ovom prostoru.

Državni tajnik Nikola Madžar je naglasio kako je upoznao Općinskog načelnika o prošlotjednoj sjednici Vlade Republike Hrvatske, na kojoj je jednoglasno usvojen zaključak o nastavku provedbe programa za povratak Hrvata u BiH, kroz dodjelu građevinskog materijala ali i kroz druge poglede financijske pomoći koji se reflektiraju na obrazovanje, zdravstvo, poduzetništvo i gospodarstvo.

U sklopu službene radne posjete organiziran je i obilazak objekata koji su realizirani projektima općine Žepče u kojima je Vlada Republike Hrvatske bila partner i izdvojila značajna sredstva. I to posjet Novom Naselju, zatim obilazak objekta novoizgrađene škole „Fra Grga Martić“ u Ozimici i obilazak objekta u izgradnji, ambulante obiteljske medicine u Ozimici.

 


  • Posljednje