PREDSTAVNIK FEDERALNOG MINISTARSTVA RASELJENIH OSOBA I IZBJEGLICA U POSJETU OPĆINI ŽEPČE

Općinski načelnik Mato Zovko je danas, 10. studenog.2017. u posjet primio predstavnika Federalnog ministarstva  raseljenih osoba i izbjeglica, Pomoćnika ministra Zdravka Belju.

Povod posjete je bio potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava po javnom pozivu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, među kojima su se našle žepačke udruge građana. Svrha dodjele sredstava je  pomoćza rad udruga s ciljem unaprjeđenja položajai statusa raseljenih osoba, povratnika i izbjeglica.

Udruge kojima su dodjeljena sredstva su: U.G. „Spektar“-1500 KM, U.G. „Uzor“-2000KM, NK „Žepče“- 2000KM, BZK „Preporod“- 1000 KM, HKUD „Naši korjeni“- 2500 KM, KUD „Slovo o Žepču“- 1500 KM.

Pomoćnik ministra Beljo je obećao nastavak suradnje sa općinom Žepče i u budućnosti. Udruge KUD „Slovo o Žepču“ i HKUD „Naši korjeni“ su uručile zahvalnice gospodinu Belji, a Općinski načelnik Mato Zovko je izrazio zadovoljstvo što su sredstva dobile upravo one najaktivnije udruge koje djeluju u općini Žepče.

Sastanku su također prisutvovali Nurđehan Šahinović, ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice i Ilija Barešić, Pomoćnik općinskog načelnika službe za opću upravu i društvene djelatnosti.

 

 


  • Posljednje