NAČELNIK ZOVKO U RADUNICAMA POSJETIO KAMP „MALI PUTOKAZI U ŽIVOT“

Načelnik općine Žepče Mato Zovko danas je posjetio župu sv. Ane u Radunicama gdje je u tijeku održavanje  edukativnog  kampa  koji  se provodi  u sklopu projekta „Mali putokazi u život“. Kamp koji je počeo 11. srpnja okupio je 46.  djece koji su štićenici domova za nezbrinutu djecu iz različitih krajeva BiH. Završne aktivnosti ovoga kampa planirane su za 15. srpnja.


Tijekom obraćanja načelnik Zovko je upoznao polaznike Kampa s dešavanjima u općini Žepče koja  se  tiču mladih, i potpore koju Općina daje projektima koji dolaze od strane mladih. Ovom prigodom načelnik Zovko je pozvao polaznike kampa  da ponovo dođu u Žepče i posjete ljepote žepačkog kraja. Također je istaknuo da će općina Žepče i u buduće pomagati slične projekte za mlade.


Domaćin ovogodišnjeg kampa vlč. Ilija Orkić se zahvalio načelniku Zovki za potporu općine Žepče pri organizaciji jednomjesečnih susreta u Radunicama,  s porukom sudionicima, da trebamo nastojati pomagati jedni drugima kada god smo u prigodi, jer pomažući drugima postajemo bolji.


U Radunicama sa sudionicima kampa „Mali putokazi u život“ boravi i  prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II,   koji je naglasio da je ovo jedan od četiri kampa koji se događaju u Radunicama, a da je ovo drugi kamp koji ima za cilj da se mladi  uz bogat i  sadržajan program druže i upoznaju bolje,  te da se upoznaju s predrasudama i načinu kako ih prevazići.


Koordinatorica aktivnosti kampa „Mali putokazi u život“ Nadežda  Mojsilović  naglasila je da je ovaj kamp okupio 46 sudionika koji dolaze iz Tuzle, Zenice, Turije i Sarajeva.


U ugodnom okruženju i veseloj  radnoj atmosferi polaznici  kampa sudjeluju u mnogobrojnim edukativnim, sportskom i kreativnim radionicama. Damir Poturović i ElmirŠahinović  ističu  da su  zadovoljni organizacijom kampa, a posebice  novim poznanstvima i prijateljstvima koja su rođena na ovom kampu u Radunicama, te se  vesele i novim aktivnostima koje ih očekuju u narednim danima, a to su posjeta Doboju i bazenima.


 U razdoblju od 16. do 23. srpnja održat će se kamp na kojem će sudjelovati mladi koji su župni animatori u sklopu programa „Mladi za mlade- Formacija animatora“. Posljednji kamp „Friedensgrund“ bit će održan od 27. srpnja do 4. kolovoza u sklopu Ekumenskog projekta „Koračajmo zajedno“.


Cilj kampa je kroz različite edukativne, kreativne i duhovne radionice upoznati mlade kako na najbolji mogući način mogu kvalitetno iskoristiti svoje slobodno vrijeme, da nadiđu predrasude, i nauče se  pomirenju i toleranciji.


Jednomjesečne ljetne aktivnosti za mlade Vrhbosanske nadbiskupije u Radunicama organizirane su od strane Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ i župe sv.  Ane Radunice. Potporu pri organizaciji pružila je i Općina Žepče.


  • Posljednje