Članovi udruge „Srce za djecu oboljelu od raka“ kod Općinskog načelnika

Projekcijom filma Velika bijela kuća i svjedočanstvima mladih koji su liječeni od raka, u holu KŠC-a Don Bosco u Žepču, 03.12.2019. godine održana je akcija darivanja kose.

Tim povodom su članovi udruge „Srce za djecu oboljelu od raka“ stigli u Žepče, gdje ih je u ulozi domaćina primio općinski načelnik Mato Zovko zajedno sa pomoćnikom Ilijom Barešić. Ispred udruge sastanku su nazočili predsjednica skupštine Udruženja Atifa Buldić-Bešić, član Upravnog odbora Hivzija Kalić te naši sugrađani, također članovi Udruženja Veronika Šumić i Franjo Trogrlić.

Prema riječima predsjednice skupštine Udruženja gospođe Buldić-Bešić cilj udruženja je uključiti sve razine vlasti u financiranje rada Roditeljske kuće koja se u Sarajevu nalazi do odjela gdje su smještena djeca oboljela od raka. Na poziv djelatnika KŠC-a „Don Bosco“ Žepče, za realiziranje akcije doniranja kose i prikupljanje financijskih sredstava u našoj općini predstavnici udruge su se rado odazvali  i u prigodnom programu koji je upriličen  u KŠC-u podijelili svoje životne priče vezano uz borbe s ovom bolešću.

Općinski načelnik je pohvalio današnji odziv građana, osobito osnovnoškolaca na akciju doniranja kose, naglasivši kako je humanitarni rad od osobite važnosti gdje na vidjelo izlazi zajedništvo u kojem naši sugrađani nikada nisu zakazali.


  • Posljednje