U Žepču održan sastanak Povjerenstva za koncesije FBiH

Dana, 10.10.2019. godine u Sali OV Žepče održana je sjednica Povjerenstva za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine.  Povod sjednice je prezentacija samoinicijativnog ponuditelja poduzeća „Dvorac energije“ d.o.o. Kiseljak o koncesijskom projektu izgradnje hidroelektrane na rijeci Bosni u naseljenom mjestu Begov Han u općini Žepče.

Sastanku su nazočili članovi Federalnog povjerenstva za dodjelu koncesija Ljuba Tadić, Rusmir Mehić, Ilija Đurić i Mirsad Hasanić.

Ispred Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije su nazočili pomoćnik federalnog ministra energije, rudarstva i industrije i predsjednik povjerenstva ispred ministarstva Halko Balavac, te članovi povjerenstva ispred ministarstva Sanjin Habub i Aida Jelić.

Ispred lokalne uprave Općine Žepče sastanku su nazočili općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnica općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić i pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Namik Maličbegović.

Naime, poduzeće „Dvorac energije“ iz Kiseljaka je prije godinu dana, samoinicijativno podnijelo zahtjev Ministarstvu energije, rudarstva i industrije  FBiH za dodjelu koncesije za izgradnju hidroelektrane na rijeci Bosni u mjestu Begov Han, općina Žepče. Postupak za Begov Han je proveden i Ministarstvo je pribavilo vodnu suglasnost, te se stvorila pretpostavka da se ide u daljnji postupak. Vlade FBiH je dala suglasnost da Ministarstvo energije, rudarstva i industrije  FBiH vodi daljnji postupak, nakon čega je podnesen zahtjev Povjerenstvu za dodjelu koncesija koje je organiziralo današnji sastanak u Žepču.

Organizator današnje sjednice Mirsad Hasanić se zahvalio svima koji su se odazvali i naveo kako je odaziv predstavnika svih relevantnih institucija i organa vlasti znak da se ovom projektu i mogućnosti njegove realizacije pristupilo ozbiljno. Predstavio je i potencijalnog izvođača i kandidata za koncesiju, koji je do sada izveo 2 slična projekta u Republici Srpskoj, a kojemu bi u slučaju nastavka pregovora i dobivanja koncesije ovo bio treći projekt izgradnje hidroelektrane. Kada je riječ o dodjeli javnog dobra Hasanić je poručio kako je stav Povjerenstva za dodjelu koncesija FBiH da je važno ići u detalje, te pribaviti sva potrebna mišljenja budući da javno dobro pripada svim ljudima.


  • Posljednje