Obilježen završetak radova ceste Lupoglav Osova

U sklopu Programa obilježavanja Dana općine Žepče, danas, 9.10.2019. godine u 11:00 sati svečano je otvorena novoasfaltirana cesta Lupoglav Osova u duljini od 2 kilometra.

Cestu su uz prisustvo mještana svečano otvorili predsjednik MZ Lupoglav Željko Šumić, općinski načelnik Mato Zovko i izaslanik u Domu naroda i dopredsjedavajući Skupštine ZDK Ivo Tadić. Događaju su također nazočili pomoćnici i pomoćnica općinskog načelnika Općine Žepče, direktori općinskih i županijskih poduzeća i ustanova, te vijećnici općinskog vijeća Žepče.

Ukupna vrijednost radova je 342.860 KM od čega je 180.000 osigurano iz Kantonalne uprave Civilne zaštite, 100.000 KM iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja i 62.860 KM iz Proračuna Općine Žepče.

Predsjednik MZ Lupoglav Željko Šumić je naveo kako je vrijednost ovog projekta neizmjerna za sve mještane ove mjesne zajednice, prvenstveno jer je ovaj put neophodan za funkcioniranje mjesne zajednice, zatim što je ovo poljoprivredni kraj, te kao što je poznato ovaj put vodi do  svetišta u Osovi.

Općinski načelnik Mato Zovko je naveo kako je  novoasfaltirana putna infrastruktura urađena prema Planu kapitalnih investicija Općine Žepče. Zahvalio se svima koji su program i plan infrastrukturnih prioriteta općine prihvatili i usvojili,  kao i  mjesnoj zajednici na strpljivosti i suradnji.


  • Posljednje