Potpisan Ugovor o saniranju područne škole u Lupoglavu

Danas, 17. rujna 2019. godine, općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća „DKM gradnja“ d.o.o. Maglaj, Mehmed Kusur, potpisali su Ugovor o izvođenju radova na saniranju objekta Osnovne škole Žepče - područna škola Lupoglav.

Prema potpisanom ugovoru, Općina će izvođaču radova za obavljeni posao isplatiti iznos od 54.937,75 KM i to iz sredstava predviđenih ugovorom o sufinanciranju projekta između Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Općine Žepče. Federalno ministarstvo  sudjeluje u sufinanciranju u iznosu od 50.000,00 KM, a Općina Žepče iz sredstava Proračuna u iznosu od 4.937,75 KM. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će poduzeće „PLATO“ d.o.o. Žepče.

Nakon završetka radova iz ovog ugovora, škola u Lupoglavu bit će u potpunosti obnovljena. Prethodno je urađen novi krov i predulaz škole, a ovim ugovorom su predviđeni radovi na instalaciji centralnog grijanja, zamjena vanjske stolarije i termoizalacija na stropu škole.

 

Kada je riječ o poboljšanju uvjeta obrazovanja u općini Žepče, osim radova na saniranju područne škole u Lupoglavu, trenutno je u izgradnji i blok A središnje zgrade Osnovne škole Žepče. Ovim ulaganjima Općina Žepče nastoji podići kvalitetu školstva, s naglaskom na ulaganje u obrazovnu infrastrukturu gdje je cilj da sve škole na području Žepča budu renovirane ili novoizgrađene.

 

 


  • Posljednje