Održana 13. smotra hrvatskog folklora u Žepču

U nedjelju 15. rujna u organizaciji HKUD Naši Korijeni iz Bistrice u Žepču je održana 13. Smotra hrvatskog folklora pod nazivom „Pjesmo stara sliko rodnog kraja“.

Na smotri je uz domaćine sudjelovalo još sedam kulturno umjetničkih društava koji su kroz pjesmu i igru predstavili običaje Hrvata iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine.

Kulturno umjetnička društva HKUD „Lindžo“ Neum, HKUD „Topala“ Vitez, HKUD „ Višići“ iz Čapljine, HKUD „Tamburice“ Koraće, HKUD „Sitan tanac“ Šujica, HKUD „Usorski običaji“ Omanjska, FS „Prijatelji“ Jajce, te domaćin HKUD „Naši korijeni„ iz Bistrice nastup su započeli defileom od crkve Sv. Ante Padovanskog do Doma kulture gdje su se na središnjem raskrižju kratko predstavili igrom i pjesmom, a nastavili na poligonu osnovne škole gdje se održavao središnji dio manifestacije.

Žepačka publika imala je priliku uživati u dvosatnim izvedbama kojima su članovi društava predstavili običaje i tradiciju krajeva iz kojih dolaze.

Smotru je pored domaćina predsjednika HKUD „Naši korijeni“ Bistrica Bosiljka Zrne, otvorio općinski načelnik Mato Zovko koji se u svom govoru zahvalio svim KUD-ovima što vrijedno i s ponosom njeguju tradiciju i običaje i što ih već godinama čuvaju od zaborava.

Pokrovitelji ovogodišnje smotre su OO HDZ BiH Žepče, općinski načelnik Mato Zovko, predsjednik federacije BiH Marinko Čavara, te federalno ministarstvo kulture i sporta.

 


  • Posljednje