Ministar za upravu i pravosuđe ZDK u posjeti kod Općinskog načelnika

Danas, 9.9.2019. godine, općinski načelnik Mato Zovko je u službeni radni posjet primio ministra za upravu i pravosuđe Zeničko-dobojske županije Nebojšu Nikolića i tajnika Ministarstva za upravu i pravosuđe Zeničko-dobojske županije Ružicu Jukić-Ezgeta. Sastanku su prisustvovali i pomoćnica općinskog načelnika Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić i i predsjedavajući skupštine Zeničko-dobojske županije Ćazim Huskić.

Tema današnjeg sastanka je bila izgradnja novog objekta, odnosno zgrade Općinskog suda u Žepču. Općina Žepče je do sada uradila parcijalnu izmjenu Regulacionog plana i formirana je nova urbanističko-građevinska parcela za gradnju. Sljedeći korak je dodjela općinskog zemljišta, što će biti obavljeno u narednih mjesec dana.

Ministar Nikolić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Općinom Žepče i upoznao Općinskog načelnika o daljnjim aktivnostima vezanim za izradu glavnog projekta zgrade.

Prema planu aktivnosti projekt i potrebna odobrenja za gradnju bit će osigurana do kraja tekuće godine, a gradnja bi trebala početi u sedmom mjesecu 2020.godine.

Općinski načelnik je naveo kako će Općina Žepče i dalje surađivati na projektu izgradnje zgrade Općinskog suda, te će nastaviti pružati administrativnu i drugu potrebnu podršku.


Nova zgrada Općinskog suda Žepče će se graditi između objekata Srednje mješovite škole "Žepče" i Centra za socijalni rad, u okviru druge faze projekta "Unapređenje efikasnosti sudova i odgovornosti sudaca i tužitelja u BiH" koji implementira Visoko sudbeno tužiteljsko vijeće BiH s ciljem unapređenja efikasnosti pravosuđa, uključujući modernizaciju i rekonstrukciju zgrada pravosudnih institucija. Izradu projektne dokumentacije financira švedska vlada dok bi sama izgradnja trebala biti financirana sredstvima iz fondova Europske unije.