U Žepču upriličen tradicionalni bajramski prijem

6.6.2019. godine, u Žepču je danas u organizaciji predsjedavajućeg OV Žepče Muhameda Jusufovića i Medžlisa IZ Žepče upriličen bajramski prijem u Gradskoj kavani  Doma kulture. Na prijemu su bili predstavnici vlasti, kulturnog, vjerskog, privrednog i političkog života u Žepču.

Nazočne goste je pozdravio predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović. U svom obraćanju predsjedavajući je rekao da je za Bošnjake mjesec ramazana poseban, jer se tijekom njega doživi duhovni i fizički preporod. U mjesecu ramazanu se vjera ugnijezdi u našim srcima, a iz gnijezda onda leti dalje. Uz poruku Bajram Šerif Mubarek Olsun, predsjedavajući je pozvao žepačke privrednike da pošteno plate svoje radnike, jer kako kaže u islamu se kaže, plati nadnicu čovjeku prije nego što mu se znoj osuši na njegovoj koži.

Nazočnima se obratio i gl. imam Medžlisa IZ Žepče Džafer ef. Gračić koji je svima čestitao Ramazanski bajram kazavši da su vjernici imali priliku da kroz post, slabeći svoje tijelo, jačaju dušu koja je suština svakog čovjeka. Kroz post, vjernici su ispunili jedan bitni cilj, a to je borba sa svojim vlastitim zlom, koja je najveća i najduža borba, te koja će trajati sve do trenutka dok naša duša ne napusti tijelo.

Tijekom današnjeg prijema goste u Žepču je pozdravio i novi muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević koji je danas ujedno boravio i u prvoj posjeti MIZ Žepče. Mevludin ef. Dizdarević je podsjetio da se današnji dan obilježava i kao Dan šehida, a gostima na prijemu se zahvalio uz riječi Meše Selimovića „Radost je veća kada se dijeli sa prijateljima, a tuga je manja kada se podjeli sa drugim čovjekom koji može razumjeti tvoju bol i tugu, ali i sreću.“