Gradonačelnik Sarajeva posjetio Općinu Žepče

Općinski načelnik Mato Zovko je danas, 18.4.2019. godine u službeni posjet primio gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku, koji je boravio u Žepču povodom primopredaje ramazanskog topa.

U uredu općinskog načelnika obavljen je kraći razgovor Općinskog načelnika i  Gradonačelnika, kojemu su prisustvovali i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, zastupnik u ZDŽ Ćazim Huskić i glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić. Nakon razgovora, u dvorištu Ferhat- pašine džamije obavljen je središnji dio posjeta, odnosno službena predaja topa.

Gradonačelnik Abdulah Skaka je u ime Grada Sarajeva u trajno vlasništvo Medžlisu islamske zajednice Žepče poklonio ramazanski top koji će se oglašavati u  vrijeme iftara tijekom predstojećih ramazana. Do početka ramazana top će ostati izložen ispred Gradske džamije gdje će ga građani moći pogledati. Nakon toga će biti prevezen na privatnu lokaciju iznad Zeničkog puta s koje će 30 dana svaku večer od 5.svibnja  do 5. lipnja 2019. godine oglašavati početak iftara.

Prilikom primopredaje gradonačelnik Skaka je naveo kako je Žepče odličan primjer suživota različitih nacionalnosti i religija. Naveo je kako je primarni cilj projekta dodjele ramazanskih topova uspostavljanje turističke atrakcije koja je u Sarajevu uvelike dala rezultate, te uspostavljanje turističke rute, koja bi išla od Sarajeva sve do Žepča.

Općinski načelnik Mato Zovko se zahvalio na posjetu, izrazivši zadovoljstvo što je Gradonačelnik Sarajeva upoznao Žepče, kao i stanje  u Žepču. Naveo je i kako vjeruje da će ramazanski top biti vjerska i kulturna atrakcija u našem gradu.


  • Posljednje