ČLANU PVJ ŽEPČE URUČENA POHVALA ZA RAD, ZALAGANJE I OSTVARENE REZULTATE

U sklopu obilježavanja 1. ožujka – Svjetskog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Federacije BiH, Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojske županije organizirala je u u Zenici prigodnu svečanost na kojoj su uručena priznanja i nagrade istaknutim pojedincima i kolektivima za uloženi rad, zalaganje i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Prisutne je pozdravio Fahrudin Brkić, komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite i ministar u Vladi ZDK, koji je istaknuo kako je težište rada KŠCZ i KUCZ u 2018.god. bila prevencija, opremanje i obuka struktura civilne zaštite i građana za zaštitu i spašavanje.

Među dodijeljenim priznanjima našla se pohvala za umirovljenog člana Profesionalne vatrogasne jedinice Žepče Velida Maličbegovića. Pohvale su također dodijeljenje Fahrudinu Brkiću, komandantu Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK, Nurudinu Hrusti (Općina Kakanj), Jasmini Pašalić (KUCZ ZDK), Izudinu Kučanoviću (PVJ Olovo), Kemalu Hodžiću (SCZ Olovo), Samiru Šahinoviću (PVJ Kakanj), Gorskoj službi spašavanja – Stanica Zenica te Saidu Balta, kome je priznanje dodijeljeno posthumno.


  • Posljednje