PREDSTAVNICI UDRUGE UMIROVLJENIKA/PENZIONERA ŽEPČE U POSJETI OPĆINSKOM NAČELNIKU

Danas, 11.03.2019. godine, općinski načelnik Mato Zovko, u najavljeni, prijateljski posjet, primio je predstavnike Udruženja umirovljenika/penzionera Žepče. Sastanku su ispred udruženja nazočili: Vlado Marković, predsjednik izvršnog odbora udruge, Ramiz Derlić, predsjednik skupštine udruge i Džonlo Pašić, predsjednik nadzornog odbora udruge.

Udruženje umirovljenika/ penzionera Žepče je najbrojnija udruga sa sjedištem u općini Žepče i trenutno broji 2300 članova, a prema posljednjim podatcima umirovljenika na području općine Žepče ima oko 4.000.

Predstavnici udruge su izvijestili Općinskog načelnika o radu i rezultatima u prethodnoj godini, te su predstavili program rada i djelovanja za 2019.godinu. Kao važnu aktivnost naveli su obavljanje kućnih posjeta i brojne druge angažmane kojima šire svoju mrežu i broj članova.  U odnosu na 2017. godinu, udruga je u 2018.godini članstvo proširila na još gotovo 50 članova.

Gosti su iznijeli i podatak o visokoj smrtnosti članova udruge, osobito u 2018. godini kada  je udruga osiromašila za 96 članova, a do današnjeg posjeta u 2019. godini preminulo je 30 članova udruge. Predstavnici su se također zahvalili na srdačnom prijemu kao i na dosadašnjoj suradnji sa Općinskim načelnikom i općinskom administracijom. Ovom prilikom su zamolili za povećanje sredstava za njihovu udrugu kako bi povećali vrijednost paketa koje pružaju svojim članovima.

Općinski načelnik je pohvalio udrugu kao najbolje organiziranu i najbrojniju na području općine. Udruženju je poželio što više uspjeha u budućem radu, te izrazio potporu za realizaciju svih budućih programa i projekata.


  • Posljednje