SVEČANO OTVORENA NOVOIZGRAĐENA AMBULANTA U OZIMICI, OPĆINA ŽEPČE

Dana 10.10.2018. s početkom u 14,00 sati u općini Žepče je upriličena svečanost otvorenja novoizgrađene zgrade Područne ambulante u Ozimici u sklopu Programa obilježavanja Dana općine Žepče i 560. obljetnice pisanog spomena Žepča.

Otvorenju Područne ambulante Ozimica, čiji rad treba poboljšati kvalitetu zdravstvene usluge, proširiti obim usluga i osigurati ugodan ambijent za korisnike i osoblje nazočili su mnogobrojni uvaženi gosti među kojim: načelnik Općine Žepče Mato Zovko s pomoćnicima, predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović, Veleposlanik R. Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio, predstavnice Ministarstva zdravstva R. Hrvatske , Anita Drnetić i Valentina Grcić, misije USAID-a u BiH - gosp. Andrew Boegel, šef Ekonomskog odjela Misije USAID-a u BiH i Samir Dizdar, voditelj njihovog projekta pod nazivom „RAST“, predstavnici CRS-a BiH, projekt menadžer RAST- a gosp. Sretan Ćemalović, ministar u Vladi Federacije BiH Josip Martić, zastupnik u parlamentu Federacije BiH Oliver Radoš, predstavnici županijskog ministarstva zdravlja, ministar financija u Vladi ZDŽ Andrej Kajić, županijski ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović, zastupnik u skupštini ZDŽ, izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Ivo Tadić, zastupnik u skupštini ZDŽ, izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Damir Jukić, savjetnica za zdravstvo u Ministarstvu civilnih poslova BiH i bivša ravnateljica Doma zdravlja Žepče Draženka Malićbegović, ravnatelji javnih ustanova, škola i poduzeća, RAŽ-a, predstavnici PU Žepče, predstavnici udruge proisteklih iz rata, predstavnici vjerskih, sportskih, kulturnih i drugih organizacija, mnogobrojni mještani, mediji i gosti.

Krajem kolovoza i početkom rujna protekle godine krenuli su prvi pripremni radovi na izgradnji nove zgrade ambulante u Ozimici u općini Žepče. Za nešto više od godinu dana, od prvih zemljanih radova do danas, ona je u potpunosti završene i uskoro će krenuti s radom , na radost više od 7 000 tisuća stanovnika koji gravitiraju ovome području.

Radi se o namjenskom objektu površine 270 m2 koji će sadržavati dvije liječničke ordinacije, stomatološku ordinaciju, kartoteku s prijemom, sobu za intervencije i previjalište, čajnu kuhinju, sanitarni čvor za osoblje i pacijente i depo ljekarnu.

U svom pozdravnom govoru načelnik općine Žepče Mato Zovko zahvalio se svima koji su pomogli izgradnju ovog prijeko potrebnog i prioritetnog projekta koji je izgrađen u rekordnom vremenu a koji će doprinijeti kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti svih stanovnika naše općine, Vladi Republike Hrvatske, USAID-u, CRS-u , Općini Žepče i JU Dom Zdravlja.

Predstavnik misije USAID-a u BiH - gosp. Andrew Boegel ,šef Ekonomskog odjela Misije USAID-a u BiH u svom govoru je naglasio kako će ova moderna ustanova u Ozimici olakšati život lokalnog stanovništva te je čestitao općini Žepče na nastojanjima da unaprijedi rad i ekonomski rast općine te izrazio nadu da će se dobra suradnja koja je ostvarena u općini Žepče u budućnosti i nastaviti.

Predstavnica Ministarstva zdravstva R. Hrvatske , Anita Drnetić u svom obraćanju je naglasila kako Ministarstva zdravstva R. Hrvatske već dugi niz godina prepoznaje potrebe prvenstveno Hrvata u BiH i sukladno svojim mogućnostima nastoji sudjelovati u projektima koji su prioritetni za ostanak ljudi na ovim prostorima a zdravstvo je jedan od najvažnijih prioriteta. Drnetić je te istaknula kako će i u budućnosti, sukladno svojim mogućnostima, pomagati i dalje prioritetne projekte od važnosti za lokalnu zajednicu.


Ravnateljica JU Dom zdravlja Žepče Ana Zlovečera Jukić se zahvalila svim donatorima prije svega , USAID-u, CRS-u , Vladi Republike Hrvatske, općini Žepče, predsjednicima MZ čiji je doprinos u započinjanju ovoga projekta bio velik, mještanima na strpljivosti kao i svim izvođačima radova, nadzoru, djelatnicima u Domu zdravlja, RAŽ koja je pomogla u pripremi projekata, te svima koji su na bilo koji način bili uključeni u realizaciju projekata. Navela je kako je ponosna što u Žepču imamo najljepšu područnu ambulantu u BiH i što je popravljena kvaliteta i proširen obim zdravstvenih usluga, što zdravstvenu zaštitu čini još pristupačnijom svim građanima.

U znak zahvale na potpori pri realizaciji izgradnje zgrade ambulante u Ozimici ravnateljica Doma zdravlja Ana Zlovečera Jukić uručila je zahvalnice kao znak zahvale i sjećanja na zajednički rad i uspješnu suradnju: predstavnicima USAID-a u BiH, Središnjeg ureda za hrvate izvan Republike Hrvatske, CRS-a, gosp. Sretanu Ćemaloviću, predstavnicima ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, načelniku općine Žepče Mati Zovko, Veleposlaniku Republike Hrvatske u BiH Ivanu Del Vechio, ministru u Vladi F BiH Josipu Martiću, Ministru zdravstva ZDŽ Dragoljubu Brenjo,pomoćnici Općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje
Brigiti Lovrić i direktorici RAŽ-a Branki Janko.

Svečanim presijecanjem vrpce novoizgrađenu ambulantu u Ozimici otvorili su načelnik općine Žepče Mato Zovko, Veleposlanik R. Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan DeL Vechio, predstavnica CRS-a BiH direktorica Sanela Imamović, predstavnik misije USAID-a u BiH Andrew Boegel šef Ekonomskog odjela Misije USAID-a u BiH, nakon čega su nazočni imali priliku razgledati prostorije i pogledati izložbu radova kreiranih u CMZ Žepče.